Bouwen & Wonen

Of je nu gaat (ver)bouwen, (ver)kopen of (ver)huren, je wilt alles onderling duidelijk vastleggen en geen ruimte laten voor onduidelijkheden, want het gaat vaak om grote bedragen of langere termijn afspraken (in geval van huur bijvoorbeeld). Voor veel vastgoed transacties geldt bovendien dat er sprake is van een beroepsmatige partij en een partij die niet dagelijks een huis koopt, bouwt of huurt. Kortom er is vaak sprake van beroepsmatige partijen en particulieren die een overeenkomst met elkaar aan gaan. Het is van groot belang dat de partij die niet beroepsmatig vastgoed (ver)koopt of (ver)huurt zich wel realiseert dat er ook (inspannings)verplichtingen gelden die van invloed zijn op de rechten.

Aan- en verkoop en huur- en verhuur van vastgoed brengt veel juridische aspecten met zich mee. Het merendeel van de juridische aspecten kan worden vastgelegd in de overeenkomst die partijen met elkaar sluiten. Maar daarnaast gelden soms nog garanties, wettelijke verplichtingen en inspanningsverplichtingen. Zo is het bijvoorbeeld van groot belang om informatie in te winnen over zaken zoals erfdienstbaarheden of (bekende of vermeende verborgen) gebreken aan het object. Weet je bijvoorbeeld wat de mededelingsplicht inhoud als je een pand verkoopt?

Gelukkig wordt er vaak gewerkt met goede en deugdelijke model of standaard contracten, maar twijfel je aan een contract, of wil je een keer een contract opstellen dat leesbaar is, voldoet aan je bedrijfscultuur en filosofie en dat recht doet aan je normen en waarden; aarzel dan niet contact op te nemen met één van onze super specialisten.

Bij A2 legal werken super specialisten op het gebied van bouwen & wonen. Zij houden zich dagelijks bezig met vraagstukken en geschillen op dit gebied. Zij staan voor je klaar om jouw adviesvraag of zaak van begin tot eind door het juridische traject te loodsen en zijn bij uitstek jouw partner voor al je vastgoed gerelateerde kwesties. Dus ben jij een particulier, kleine ondernemer, woningcorporatie of VvE-beheerder, bij ons ben je aan het juiste adres voor een no nonsense, snel, duidelijk, pragmatisch en super eerlijk advies.

Onderwerpen

Neem direct contact op 

Bellen
Mailen
Contactformulier